Заминаване

17.10.2016 г.
1 ден от плана „Слухът се разнася“
библейски текст: Деяния на апостолите 1 глава


17.10.jpg„Галилеяни, какво стоите и гледате към небето? Този Исус, Който се възнесе от вас на небето, така ще дойде по същия начин, както Го видяхте да отива на небето…“

Не знам дали някога сте изпращали любим човек в чужбина и то в далечна страна. Това е един много противоречив момент. Защото щастието, заради новото начало, пред което се е изправил любимия ви приятел, брат или сестра, е преплетено с усещането за голямата липса, която се отваря в душата ви. Това е болезнена и тежка раздяла. Усещаш как нещо се къса от теб и в гърлото ти застава бучка. В този момент времето, разстоянията и неизвестността са най-големите ни врагове и най-непреодолимите реалности.

Може би така са се чувствали и апостолите, гледайки издигащия се, неподвластен на гравитацията Исус Христос. Те вярваха, че Той ще дойде отново. КАК И КОГА, обаче, не знаеха. Но онова, което изгаряше сърцата им и ги смущаваше, беше въпроса: „Как ще се справят без Неговите наставления, чудеса, проповеди, авторитет и сила?“

Така Елеонския хълм се превърна в място на изпращане и заминаване. Учениците се взираха в отдалечаващия се в облаците Господ… Със свити сърца… Кога отново ще го видят…? Ще го видят ли изобщо…?

Двама мъже в бели дрехи, вероятно ангели се изправиха пред тях и им напомниха, че Исус ще дойде отново, така както и се е възнесъл!

Господи Исусе, благодарим Ти за делото на Кръста. Благодарим Ти, че беше на Земята за да бъдеш част от нас, но също сме благодарни, че се възнесе при Своя Отец, където ни правиш място, така че да бъдем завинаги с теб. Моля Те, помагай и ни дръж в Твоята благодат, докато дойдеш и ни вземеш отново!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s