Вечен живот

24.09.2016 г.
17 ден от плана „Отклик към Исус“
библейски текст: Йоан 17 глава


24-09Обичам тази глава от Библията! Мога да я чета ежедневно. И почти толкова често да откривам нови неща “между редовете”. Обичам да си представям как Исус е отправил поглед нагоре и е казал: “Отче, настана часът…”

Любимият ми стих от главата е този:
“А това е вечен живот, да познаят Теб, единствения истинен Бог, и Исус Христос, Когото си изпратил.” (ст. 3)

Помня, че когато за първи път го осъзнах, останах безмълвна дълго време. Осъзнах, че вечния живот не се придобива от това колко често ходим на църква или дали пеем с вдигнати ръце, дали се молим прави или седнали. Вечният живот не го придобиваме заради помагането на хората, служението на Бога, нито дори заради обичането на ближния (само)…

Ще имаме вечен живот, ако ПОЗНАЕМ Единствения истинен Бог! Онзи, Който създаде небето и земята! Онзи, Който извърши велики дела през вековете! Онзи, Който изпрати Сина Си Исус Христос за да умре за греха на човечеството!

А да Го познаем означава да имаме взаимоотношения с Него, да прилепим сърцето си към думите Му, да закопнеем да чуваме гласа Му и да изпълняваме заповедите Му.

Днес е нов ден с нови възможности. Днес е още един ден от вечността. Запитай се: Имам ли взаимоотношения с Отец? Опитал ли съм достатъчно от Неговата милост и вкусил ли съм достатъчно от благостта Му, че да не се поклатия никога, да не отпадне сърцето ми и да не се откажа, когато дойде трудност?

Ива Цветкова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s