Тъга в радост

23.09.2016 г.
16 ден от плана „Отклик към Исус“
библейски текст: Йоан 16 глава


23.09.jpg“Истина, истина ви казвам, че вие ще заплачете и ще заридаете, а светът ще се радва; вие ще скърбите, но скръбта ви ще се обърне на радост.” (ст. 20)

Някакси неосъзнато свързваме радостта със сигурност. Ако сме на сигурно място, ако ни е комфортно и удобно, ако знаем какво предстои (е, поне в обозримо бъдеще), ще сме радостни, ще ни е леко на сърцето. Ще пърхаме усмихнати и ще ни е радостно. До първата спънка, първата преграда или първата планина, която се изпречи пред лицето ни. Тогава “устоите” ни ще се разклатят, сигурността ни ще се напука, а радостта ще изтече в пукнатините й. И ще дойде скръб.

Исус обаче говори за друга радост, различна от тази. За онази радост, която ДАВА сигурнаст, не която ИДВА от сигурността. (Сигурността не носи радост. Сигурността гарантира предвидимост, но не и радост.)

Онази радост, за която Исус говори покълва в сърцето от близкото познаване на Сина и от опитването благостта на Отца. След това се развива със задълбочването на интимното общуване със Святия Дух. Докато не дойде моментът на пълната радост (която още не сме опитали).

А пълната ни радост ще дойде тогава, когато “искаме” и “получим”. Но в Господнето име, според Неговата воля и заради Него.

Пълната ни радост ще дойде, когато напълно осъзнаем, че в Исус няма несигурност. Понеже Той победи света.

Дерзай!

Ива Цветкова

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s