Повратна точка

13.09.2016 г.
6 ден от плана „Отклик към Исус“
библейски текст: Марк 8 глава


13-09Вярата в Бога е добро нещо, но когато свикнем с нея, започваме да я приемаме за даденост. Нещо повече, приемаме спасението за даденост. Исус – за даденост. Жертвата Му – за даденост. Моментът на новорождението и онази първа любов може би са останали далеч в миналото. Осъзнаването, че се грижи за нас ЛИЧНО и отговаря на молитвите ни вече не ни впечатлява с такава сила. Чудесата Му дори са станали нещо обичайно за нас и вълнуват мислите ни само за кратко. Колкото снощните новини по телевизора.
Исус не е даденост. Той се е дал. Пожертвал се е вместо нас. И ни пита: „А според вас кой Съм?” Откликват ли сърцата ни като Петър: „Ти Си Помазаникът!” и „Господи, само Ти имаш думи на вечен живот!”
А какво да кажем за делата Му в живота ни? „Вкаменено ли е сърцето ви? Не помните ли?” – пита Исус. Помним ли делата Му в нашия живот? Разказваме ли ги, за да светят за насърчение на всички или ги оставяме да прашясат, затрупани от грижите на деня? „Ще си спомня делата на Господа!” – пее Асаф в псалм 77.
И аз ще си спомня! Благодаря на Бога за спасението и за здравето ми, за които е платил с кръвта Си! За семейството, с което ме е благословил! За църквата, от която ме е направил част! Благодаря Му за живота, за изобилния живот, който ме е извикал да живея за Него! Благодаря с поклон! Благодаря Му с песен!

Даниела Енчева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s