Майстор-разказвач

08.09.2016 г.
1 ден от плана „Отклик към Исус“
библейски текст: Лука 15 глава


08-09Три притчи – за изгубената овца, за изгубената монета и за изгубения син. Когато Бог иска особено да подчертае нещо, Той ни го повтаря по три пъти – да стигне до разума ни, до сърцето ни и да попие в духа ни, да стане живот за нас…Три приказки – надграждащи – за Божията любов. За чудната Му милост и бащиното Му сърце. Любовта Ми е порой! – казва Бог. – Към тебе е сърцето Ми, към тебе са ръцете Ми! Дори да си далеч. Дори да си се заблудил…

Каква е тази любов, която не се спира пред нищо? Човешки догми и наредби ли ще я спрат? Фарисейски обвинения ли? /Матей 12:1-14/ „Колко по-скъп е човекът от една овца!” – им казва Исус на обвинителите Си. И още: „Милост искам, а не жертва.” Няма по-скъпо нещо за Него от сърцето ти.

Но ако то, сърцето ти, дълго е било „смазана тръстика” и „замъждял фитил”, ще ти е трудно да повярваш, че някой може да те обича. И ей така – от милост, да остави всичко и да тръгне да те търси, за да те метне на раменете си и да те спаси. От капаните на живота. От теб самия.

Изгубил си посоката, смисъла… И линее душата ти, от години „на рожкови”. А Той, Баща ти, те чака, взира се и когато си още „далеч, те вижда, смилява се и като се завтича, хвърля се на врата ти и те целува”. Разтапя сърцето ти с любовта Си и от устните ти се отронват думи на спасително покаяние. Спасително за теб. Радостно за Него. И за цялото небе /Лука 15:7, 10/.

„Че си бил мъртъв и си оживял, изгубен си бил и си се намерил.”

Това е моята история, разказана от Майстора-разказвач.

Ще стане ли и твоята?

Светлана Каролева

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s