Приказки за царството

21.07.2016 г.
11 ден от плана „Месия“
библейски текст: Матей 13 глава


liakolekcia_picture_21Понякога Бог ми дава привилегията да говоря пред хора – няколко десетки или няколко стотин – винаги е голямо предизвикателство за мен. И е дълбоко смиряващо. Хората не са длъжни да ме слушат, те идват с доверие, че ще споделя с тях насърчително слово за Божието царство. Дори когато имам добре подготвено послание, зная, че в аудиторията хората са различни, като характер, култура, интереси и стил на живот. Те не възприемат информацията по един и същи начин, затова се налага да обмисля как да представя посланието така, че да бъде разбрано от всеки слушател.

Исус е съвършеният говорител – Той не само е имал какво да каже, но Той е самото СЛОВО! Не само е изцерявал, Той е самият ЖИВОТ! Той е бил не само харизматичен, Той е самият БОГ! Но хората, и тогава, и сега, сме си същите – разнообразни по хубост, разум и нагласа към света. Затова Исус е представял Своето послание така разнообразно – за да го разберат и земеделците, и търговците, и рибарите, и книжниците, и дори авантюристите.

Небесното царство прилича на… и Исус рисувал картини, които и днес оживяват в сърцата ни и ни разкриват небесната реалност: Бог ни обича и иска да живеем с Него! Той ни е приготвил място при Себе Си завинаги! Но всичко зависи от нашия избор.

Благодаря от цялото си сърце на Святия Дух, защото Той ни открива тайните на всичко, което е казал Христос (Йоан 14:26). Щастлива съм, че думите на Исус към апостолите днес се отнасят и за нас, за мен: „Вашите очи са блажени, защото виждат, и ушите ви – защото чуват. Защото, истина ви казвам, че мнозина пророци и праведници са желали да видят това, което вие виждате, но не видяха и да чуят това, което вие чувате, но не чуха.”

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s