Чудеса и магии

16.07.2016 г.
6 ден от плана „Месия“
библейски текст: Марк 3 глава


liakolekcia_picture_16Каква е разликата между чудесата и магиите? И двете понятия говорят за нещо свръхестествено, необичайно, невъзможно за обикновения човек. Но са коренно различни поради своя произход, цел и резултат.

Произход: На кого се молиш, от кого очакваш чудото? От Всемогъщия Бог, за Когото няма нищо невъзможно или от безименни „сили” с неясен за теб произход, призовани от някой „медиатор”, медиум или спиритист? Исус е изцерявал и изгонвал бесове, когато хората са идвали с вяра при Него. Той е проповядвал, вярата на хората в Него е нараствала и Неговата сила ги е изцелявала. С власт е изгонвал нечистите духове и е вдигал бремето на Сатана от живота им.

Цел: Защо искаш това чудо? Какво ще постигнеш чрез него? Ще покажеш на всички колко си важен и как постигаш това, което искаш? Или ще приемеш волята на Бога и животът ти ще бъде свидетелство за Неговата любов?

Резултат: Кой получава славата за извършеното? Какво ще си кажат околните, ако чудото се случи – „при коя врачка отиде” или „славен е Бог!”

Самите апостолите са били призовани

  • Да бъдат с Исус, да научат истината от Него, да Го опознаят, да се напоят с Неговия Дух и така да се подготвят за Негови свидетели, Негови служители.

  • Да проповядват: „Божието царство наближи, покайте се!” Това е било служението им.

  • Да изцеляват болни и да изгонват бесове в потвърждение на това, че са изпратени от Бога, който единствен може да върши чудеса и да прощава грехове.

Ние днес сме Христовите посланици, призовани като апостолите да бъдем с Исус, да свидетелстваме за неговото Царство и да участваме в Неговите чудеса: „И тези знамения ще придружават повярвалите; в Мое име бесове ще изгонват; … на болни ще възлагат ръце и те ще оздравяват.” (Марк 16:17-18)

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s