Непосредствено въздействие

13.07.2016 г.
3 ден от плана „Месия“
библейски текст: Марк 1 глава


liakolekcia_picture13Исус е започнал публичното си служение едва след като е направил „каквото е редно” – приел е кръщение във вода от Йоан. Със сигурност болестите и бесовете са Му правели впечатление и преди това, но Той не се е изявявал като чудотворец. Защо ли?

Исус не е дошъл сред нас, за да прави зрелища. Не е трупал „членска маса” за регистриране на политическа партия, нито пък е събирал фенове за мощно въздействие върху общественото мнение. Чудесата са съпровождали посланието Му:

„Времето се изпълни и Божието царство наближи; покайте се и вярвайте в благовестието.”

Божието царство и неговата сила вече са присъствали в Израел чрез личността и делата на Исус Христос. Той е стоял пред израеляните и им е говорел, за да се установи това царство и в сърцата на слушателите Му. Силата на Неговото присъствие неминуемо е доминирало над Сатана, греха и злото, затова и болните са получавали изцеление и бесовете са напускали.

Понякога ни се иска да се случват повече чудеса, за да можем да се похвалим с нашия Всемогъщ и Славен Спасител. Мислим си, че ако хората видят нещо невероятно с очите си, ще им бъде по-лесно да повярват в Исус, да се покаят за греховете си и да Го последват с живота си. Но Бог ни познава толкова добре! Той знае, че тълпите ще Го следват само заради чудесата, а не заради искрена вяра в Него. Затова поставя благовестието, проповядването на Царството, на първо място, а после следват и Неговите чудеса.

Защото най-голямото чудо на земята винаги ще си остане спасението – истинската дълбока промяна на човешкото сърце.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s