Страдащият служител

24.06.2016 г.
19 ден от плана „Ново начало“
библейски текст: Исая 52 глава


liakolekcia_picture24Стражите са тези, които издигат глас в нощта – и виждат отвъд тъмнината. „Страж, колко остава от нощта?” /Ис. 21/ питаш, когато очакваш Господа повече, отколкото очакваш зората, защото ядеш „хляб на скръб” и пиеш „вода на утеснение” /Ис. 30/. И стражът казва: „Утрото иде, но още е нощ.” Стражът буди, разтърсва: Събуди се, събуди се, облечи силата си! Облечи се с Господа. Господ е твоята сила! Облечи великолепните си дрехи, платени със скъпоценната Христова кръв; дрехи на праведност, ухаещи на смирна, алое и касия, и служи „победоносно в полза на истината, кротостта и правдата” – „Проповядвай мир! Благовествай добро. Проповядвай спасение!”

„Отърси от себе си пръстта”… „Душата ми прилепна за пръстта” – казва псалмистът. И ти допълваш: Полепна по душата ми плътското, дребнавото. Тясно й е. Издига Сатана насипи около нея. Опитва се да я задуши, да я превземе. /Авакум 1:10/ А Господ й е приготвил простор като крайморския пясък. Само да се отърси от пръстта и да се прилепи към Него. Да се освободи от веригите си и да украси шията си с бисерното огърлие на Словото Му. Да не бъде пленница – да робува на стереотипи, на човеци! Да копира модели.

Разчупи, Господи, веригите ни! Веригите на Египет. Просмукал се е този свят в костите ни. Обичаме суетата, звъна на монетите. А Ти си страдал, за да бъдем ние свободни, да не страдаме в плен.

„Оттеглете се, оттеглете се, излезте оттам /от Египет, от Вавилон/… Не се допирайте до нечисто…”

Защото съм ви изкупил и съм „запретнал святата Си мишца” да воювам за вас и да вървя пред вас, и да ви бъда задна стража.

И може сега да страдате, служители мои, но иде ден, в който ще ви изведа, ще ви възвися и издигна… И мнозина ще се удивят и ще затворят устата си, защото Аз, Господ, воювам за вас!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s