Обещание за благословение

16.06.2016 г.
11 ден от плана „Ново начало“
библейски текст: Захария 8 глава


liakolekcia_picture16И както бяхте на проклятие сред народите…така ще ви избавя, за да станете на благословение /Зах. 8:13/

Град на ИСТИНАТА…Аз ще бъда техен Бог в ИСТИНА и в правда… Говорете ИСТИНА всеки на ближния си…обичайте ИСТИНАТА и мира.

Очевидно „истината” е много важна дума в тази глава. Истината? „Що е истина?” – пита Пилат. „Аз съм Пътят, Истината и Животът” – казва Исус. Той е Истината – Исус е в центъра на тази глава. Когато Исус е средоточието на едно сърце, един живот, един народ, Бог обръща проклятието в благословение.

Ако народът Ми, който се нарича с Моето име, смири себе си, та се помоли, и потърси лицето Ми, и се върне от нечестивите си пътища, тогава ще послушам от небето, ще простя греха му и ще изцеля земята му. /2 Лет. 7:9/

Това е обещание за благословение.

Да сме центрирани като личности и като народ в Бога означава да признаем и приемем, че Той е Божият Син, умрял на кръста, за да можем да живеем живот изобилен и достоен. Означава да се покаем пред Бога за неверието си и другите си грехове и да Го оставим да ни изпълни с безценния дар на Святия Дух.

Тогава „семето ще кълни в мир, лозата ще дава плода си, земята ще дава рожбите си и небето ще дава росата си; и” потомците ни „ще наследят всички тези неща… ще станат обект на благословение”.

От нашия избор днес зависи бъдещето на децата ни.

Ако ние днес изберем да се изпълваме с мъдрост и духовно знание от Божието Слово, Святият Дух ще започне да изостря духовните ни сетива и да ни изпълва с Божията любов. Тогава ще започнем да обичаме онова, което обича Бог и да мразим онова, което мрази Бог и няма вече да измисляме зло в сърцето си и да обичаме лъжливи клетви, защото всичко това Бог мрази.  Ще се укрепят сърцата ни и ръцете ни, защото вече няма да сме на проклятие, а на благословение. Ще сме станали обект на благословение.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s