Най-после у дома

14.06.2016 г.
9 ден от плана „Ново начало“
библейски текст: Ездра 3 глава


9.06Бог чрез Духа Си подбужда духа на поробителя на израилтяните, персийския цар Кир, да ги пусне да се върнат от плен, за да възстановят храма в Ерусалим. Подбужда и израилтяните „да идат да построят Господния дом в Ерусалим” /1:1,5/.

Интересното е, че ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ХРАМА ЗАПОЧВА ОТ ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА ОЛТАРА. Чак на втория месец на втората година от завръщането си израилтяните започват да… работят /3:8/. Първо се събират като един /3:1/, после издигат олтара и започват сутрин и вечер да принасят върху него всеизгаряния – молитва и поклонение с дух и истина.

И понеже са били като един в молитвата и поклонението, „стават като един” и в работата. Защото са едно с Господа и помежду си.

Бог и днес подбужда хората чрез Духа Си към завръщане при Него от плена на този свят и към съзидание. Всяко поправяне, възобновяване, съграждане, всеки градеж – на сърце, брак, живот, служение, църква – започва с молитва и поклонение пред единствения истински Бог, освен Когото няма друг, и чието име е Исус Христос. Ако искаме делото ни да не е като искра /Ис. 1:31/, а да устои. Когато градежът ни е предшестван и съпроводен от молитва и поклонение, ние ставаме едно с Бога и помежду си в свято съработничество и тогава делото ни има трайна, вечна стойност и здравина.

Благодаря Ти, Святи Душе, че си Поправител на развалини, Възобновител на пътища и сърца, и животи! /Ис. 58:12/

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s