Най-дългата нощ

13.06.2016 г.
8 ден от плана „Ново начало“
библейски текст: Даниил 6 глава


08.6Как копнеем за този превъзходен дух, който имаше в Даниил! За тази превъзходна мъдрост и духовно знание! За всяко дело. Във всеки един момент да знаем какво се случва около нас не само във физическия, но и в духовния свят. „А Даниил можеше да проумява всички видения и сънища… И във всяко дело, което изискваше мъдрост и разбиране… за каквото да ги попиташе царят, намираше ги десет пъти по-добри от всичките врачове и гледачи”- 1:17, 20.

Този превъзходен дух, който му дава силата и спокойствието поради доверието в Неговия Бог, да остане „верен и невинен”- 6:22 и поради това „неповреден” от лъвовете в ямата – от заплахите и кроежите на сатрапите, от строгия указ на Дарий, от гаврите и подигравките.

Този превъзходен дух е Святият Божи Дух, Който в миналото е изпълвал отделни Божии хора за определени задачи, а днес е даден като безценен дар на всички нас, които вярваме в Исус Христос, Божия Син, и в жертвата Му на кръста. Божията сила – dunamis, за която копнеят днешните „врачове и гледачи” /като Симон магьосника от Деяния 13/, но от погрешни подбуди. Сила, която ни е даром дадена веднъж завинаги, но и за която се плаща ежедневно цена.

Даниил нямаше да остане неповреден, ако не беше се намерил верен и невинен пред Бога, и нямаше да успее да остане верен и невинен пред Бога, ако не беше безкомпромисен по отношение на връзката си с Бога, и на онова, с което хранеше своята душа и дух.

Така и ние днес – ако искаме не само да оцелеем, но и да живеем живот изобилен и достоен насред Вавилон, не трябва за нищо на света да занемаряваме връзката си с Господа.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s