Огнено изпитание

11.06.2016 г.
6 ден от плана „Ново начало“
библейски текст: Даниил 3 глава


11.06Ненапразно е бил десет дни на вода и зеленчук Даниил. Голяма сила има в „зеленчуковата диета” на Даниил! В поста му, съчетан с молитва и търсене на Бога. За мъдрост и водителство. За разпознаване на вавилонските машинации. За устояване в истината и убежденията, независимо от обстоятелствата. Даниил и приятелите му остават верни на своя Бог. И Бог ги възнаграждава със „знание и разбиране на всяко учение, и мъдрост”, пред които учението и мъдростта на халдейците бледнеят.

Ако се бяха изкушили от изрядните ястия и от виното на Навуходоносор, може би щяха да се поклонят и на златния му образ. Много е важно с какво храниш и поиш духа си. Ако се храниш с Истината и пиеш от Духа на истинския Бог, могат да те обучават на учението и езика си колкото си искат – все пак те са поробители!

Ако се храниш с Истината, с Божието Слово, и пиеш от Божия Дух, ще бъдеш буден и трезвен; мъдър да тълкуваш сънища на капризни и жестоки владетели без страх, и силен да не се покланяш на образа им и да не „играеш по свирката им” дори под смъртна заплаха.

Тогава огненото изпитание – пламтящата огнена пещ, нажежена седмократно повече, няма да те опали. Дори и косъм от главата ти няма да изгори, нито даже миризма от огън няма да има по дрехите ти. /3:27/

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s