Работодатели

10.06.2016 г.
5 ден от плана „Ново начало“
библейски текст: Даниил 1 глава


10.06Навуходоносор обсажда Ерусалим. И както взима част от съдовете за почетна употреба от Божия храм, за да ги занесе в капището на своя бог, така взима и цвета на младежите на Израил, най-надарените и способни мъжки деца с най-голям духовен и интелектуален потенциал – за да ги направи „скопци в палата на вавилонския цар“ /4 Царе 20:18/, тоест в своя палат.

Отнема мъжката им сила, за да ги срази и претопи по-лесно, опитва се да ги плени за своя употреба чрез смяна на имената /идентичността/ им и усвояване на учението и езика на Вавилон. Но третото му, може би най-силно, оръжие за претопяване – са царските отбрани ястия и вина, с които предлага да ги храни в продължение на три години. И тези младежи, в разгара на ужаса си и юношеския си глад…ОТКАЗВАТ ВАВИЛОНСКИТЕ ЯСТИЯ и минават за 10 дни на зеленчуци и вода. „Но Даниил реши в сърцето си да не се оскверни…затова помоли…”

Каква дързост и мъдрост! Каква духовна сила им дава Бог! И допълнително „знание и разбиране на всяко учение и мъдрост”. С което, в съработничество с Бога, успяват да обърнат сърцата на своите пленители.

Много са днес хората, които спекулират с властта и позицията си и си служат с манипулации и заплахи, поставят ултиматуми, унижават ни и ни държат в шах. Бог да ни даде силата и мъдростта на Даниил да зачитаме авторитета им, без да им влизаме в ракурса, каквото и да са ни причинили. И да се молим за тях, за да обръща Той към Себе Си сърцата им и да ги „пленява” за Царството Си.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s