Пиши с големи букви и викай

08.06.2016 г.
3 ден от плана „Ново начало“
библейски текст: Езекиил 4 глава


8.06Не е лесно да си пророк на Бога. Понякога Бог кара пророците Си да правят странни неща. С живота си, поведението си да предават, да визуализират послания от Него. Това е част от знаковия език на Бога – Божията семиотика.

Но каква любов към Него се изисква от тях! Каква връзка с Него – какво послушание, какво доверие!

Особено когато изискванията стават все по-високи, а задачите – все по-трудни. Когато всяко изобличително слово минава през сърцето ти и си принуден да поемеш беззаконието на цял един народ и 390 дни да го носиш – смазващ товар! Но Бог в Своята върховна етика никога не изисква нещо от теб, за което не ти дава силата да изпълниш. Винаги чрез Святия Си Дух е помагал и помага на пророците Си да носят застъпническото бреме.

И друга, отново висша проява на Неговата етика, е че пророците Му /както и Самият Божи Син/ не размахват пръст отвисоко и бездушно, а споделят на общо основание тежката участ на бунтовния народ, вследствие беззаконието му /Езекиил също яде угрижен хляб под теглилка, и пие вода под мярка. Еремия, колкото и да предупреждава народа, споделя изгнанието му./

Може би се чувстваш обсаден… От грижи, от невъзможни ситуации без изход. Неприятелят е издигнал насипи и стеноломи против теб… Ядеш угрижен хляб под теглилка и смаян пиеш вода под мярка. И в пряк, и в духовен смисъл – Божието Слово е запечатана книга за теб. Хапваш оттук, оттам, но си стоиш гладeн, не се насищаш. И водата не ти достига – Искаш да се изпълваш с Духа Му, но сърцето ти е затворен, втвърден мех.

Ако е така, пиши с големи букви и викай! Моли се: Господи, ако съм опетнил името Ти и „омърсил” душата си /4:13/ – със замяна на Твоите истини с полуистини, с компромиси, с „ценностите” на Вавилон, прости. Вдигни обсадата ми. А може би сам съм си строшил подпорката от хляб? Като съм престанал да общувам с Теб, да се храня от Словото Ти и да се изпълвам с Духа Ти. Прости и ми дай ново начало, нов шанс. Бъди мой Господ! Господар на живота ми!

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s