Предателство и арест

28.04.2016 г.
11 ден от плана „Живият Исус“
библейски текст: Матей 26 глава


11Докато чета за това как Исус помоли трима от учениците Си да постоят с Него за да Го подкрепят в последните часове преди арестуването Му, се сещам за хубавата ни поговорка: „Голям залък лапни, голяма дума не казвай“. Подобен съвет дава и самия Исус в 14 глава на Лука: „Кой от вас, когато иска да съгради кула, не сяда първо да пресметне разноските…“ Оказва се, че е по-лесно да обещаеш вярност до смърт, отколкото да будуваш в малките часове на нощта, за да се молиш.

Като погледна назад виждам колко много приличам на учениците в това отношение. В моменти на вдъхновение и прилив на големи дози ентусиазъм правя велики планове и виждам в бъдещето големи неща. Накрая обаче всичко опира до това да си запретна ръкавите и да се захвана с дългия списък от не особено вълнуващи, но доста уморителни, непрекъснато повтарящи се и накрая безкрайно отегчителни задачи, които стъпка по стъпка ще доведат до изпълнението на плановете ми.

Предизвиквам те следващия път, когато си кажеш: “Колко хубаво би било ако в Църквата…“ да си спомниш, че хубавото можеш да го направиш и ти, стига да си готова да положиш усилията.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s