Исус се моли за нас

27.04.2016 г.
10 ден от плана „Живият Исус“
библейски текст: Йоан 17 глава


10От всички важни неща, за които се моли Исус в тази молитва, винаги най-много ме е докосвала молитвата за единство. „Да бъдат съвършени в единство, за да познае светът, че Ти Си Ме пратил“.

Толкова често си говорим за единство и толкова малко го практикуваме. Като че ли думата се е изпразнила от съдържание. Сега като си мисля се сещам за толкова дискусии между християни в социалните мрежи, на които съм попадала в последните години. Дискусии на уж дълбоко духовни теми, които обаче са изпълнени с толкова злост, арогантност и липса на уважение, че дори на мен като страничен наблюдател ми става неудобно. Сещам се за приятели, принадлежащи към определена деноминация, които са готови да обърнат небето и земята, за да те привлекат към нея и дори за миг не могат да допуснат, че има и друга гледна точка, че има поне мъничка вероятност да не знаят всичко. Сещам се и за моментите, в които аз постъпвам по същия начин.

Исус обаче се молеше да бъдем съвършени в единство, за да има сила свидетелството ни. Колко ми се иска при следващия спор с християни, в който попадна, това да е първата мисъл в ума ми, за да мога по-лесно да преглътна и да премълча и да си спомня, че човека отсреща е част от моето тяло.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s