Разговор с Исус

25.04.2016 г.
8 ден от плана „Живият Исус“
библейски текст: Йоан 3 глава


8„Светлината дойде на света и хората обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли“. Този стих ми припомня и един друг подобен от 1 глава на Евангелието на Йоан: „И светлината свети в тъмнината, а тъмнината не я схвана“.

Като чета тези стихове обикновено си мисля за невярващите, които не разпознават в Исус Спасителя, злодеите, потънали в греховете, които не искат да се покаят и променят. Този път обаче се замислих за многото ситуации, в които аз решавам да избера тъмнината. Често за нещо дребно, понякога за нещо по-голямо, не желая да постъпя по Божия начин и си намирам оправдание да постъпя по моя. Решавам да си сложа тъмните очила, защото светлината ме дразни, но когато го направя, това малко по малко започва да влияе на целия ми духовен живот. Става ми по-трудно да чувам, когато Бог говори. Виждам Го как работи в живота на другите, но не разбирам работата Му в моя живот. Все повече се чувствам се като обвита в „изолация“, която надеждно прекъсва отношенията ми с Него.

Хубавото е, че Исус имаше за Никодим и едни други думи: „Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден син, за да не погине нито един, който вярва в Него, а да има вечен живот“.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s