Проповедта на планината

22.04.2016 г.
5 ден от плана „Живият Исус“
библейски текст: Матей 5 глава


5Последните години все по-често в ушите ми се набиват репортажи за различни хора, които от добро сърце, съвсем безкористно, подемат някаква кауза и отделят голяма част от личното си време и ресурси, за да помагат на някого. Примерите са десетки – от базар, на който се събират пари за болен до курс за подпомагането на родители на деца с увреждания. Спомняш ли си „висящото кафе“ или уличните хладилници за хора в нужда? Когато чувам за такива инициативи неизменно се насърчавам и си казвам, че ако има такива хора, значи има светлина в тунела.

След това чета думите на Исус: „Също така нека свети вашата светлина пред хората, за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, Който е на небесата“. И после малко смутено си мисля, че Църквата също често се споменава в медиите, но в съвсем различен контекст. Ясно ми е, че ние се бием на вражеска територия и често нашите добри дела се подминават мълчаливо. Чудя се обаче дали запаленото фенерче не се вижда в тъмното, защото е с изтощени батерии?

Ето за това ще се моля днес. Господ да насочва погледа ни навън към огромната купчина нужди и да ни даде чувствителни сърца, които искат да превърнат Църквата в синоним на грижа и любов. Това е, което ще донесе слава на Неговото име.

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s