Начало на служението Му

20.04.2016 г.
3 ден от плана „Живият Исус“
библейски текст: Марк 1 глава


3Това, което най-вече ми прави впечатление в събитията около началото на служението на Исус е, че Той започна да събира екипа Си преди всичко друго. Марк описва призоваването на първите четирима ученика на Исус дори преди първите Му чудеса. Петър и Андрей, Яков и Йоан – първите доброволци на Църквата, мъже, готови да направят жертва, за да послужат на Исус.

Сещам се за доброволците, с които аз съм имала удоволствието да служа в изминалите няколко години. Имало е моменти, в които сърцето ми е на прага да се пръсне от радост и благодарност заради хора с мечти като моите, които са жертвали времето и почивката си, за да се погрижим заедно за Църквата с това, с което ние можем. Има и моменти, в които ми иде да си скубя косите от яд, когато виждам колко много дарби е вложил Бог в някого, а той упорито отказва да ги използва за наше благословение.

Предизвиквам те – не бъди мързелива. Продължавай да откриваш дори най-мъничките способности, които Бог е подарил на Църквата в твое лице и щедро служи с тях.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s