Подготовка за посрещането на Исус

18.04.2016 г.
1 ден от плана „Живият Исус“
библейски текст: Лука 1 глава


1Намирам нещо общо в историите на Елисавета и Мария и това е силата, която се е изисквала ден след ден за да се изправят срещу мнението на обществото.

Предполагам, че и ти често си усещала как за живота ти има подробен план, изготвен от семейството, приятелите, цялото общество. Решено е какво трябва да учиш, къде да работиш, къде и как да живееш. Какво ли е означавало за Елисавета да не може да роди деца във време, в което бездетна жена вероятно се е равнявала на крава, която не може да дава мляко? Какво ли е означавало за Мария да се омъжи за Йосиф, когато е вече бременна? Какво правиш, когато Божият план се разминава коренно от очакванията на околните? Колко смирение и вяра, и твърдост се изискват, за да не позволиш на презрението, съжалителните погледи и злорадите подмятания да ограбят радостта от живота в Божията воля?

Искат ми се две неща. Едното е да имам силата на тези жени, за да отстоявам себе си, когато не влизам в изискваните от мен рамки. Другото – дано имам достатъчно щедрост и разбиране да дам правото на други да бъдат различни.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s