Нов план за четене! Скоро!

bible_reading_fbcover


Съвсем скоро пролетното почистване ще бъде заместено с пречистване. И преди да си говорим за Възкресение, ще си говорим за Живота!
Приятели, на 18 април стартираме с поредния план за четене на Библията, публикуван в Органайзера на списание ЛИЯ. Озаглавен е „Живият Исус“, а библейските текстове, които ще разгледаме ще ни развълнуват дълбоко.

Ежедневния прочит в следващите 14 дни ще бъде придружен със свежите разсъждения на Мая Динева (която води библейското четене през м.Декември 2015 г.). Нали помните: „…Мая Динева е като шоколад с ментов пълнеж – необичайна комбинация от богата душевност и прецизна изтънченост…“

Поканихме Мая отново да пише, впечатлени от чистото сърце й и смелостта й да сподели нашироко как Божието слово я преобразява. И тя прие! 🙂 Ето какво сподели тя:

Maya

„Здравейте,

Радвам се че отново ще имаме възможност да четем Библията заедно. Надявам се, че месецът, който прекарахме с Псалмите миналата година е оставил добри спомени. През следващите две седмици ще имаме възможност да си припомним емблематични моменти от живота на Спасителя на земята с плана „Живият Исус“.
Пасажите са толкова познати, че често се улавям да ги чета автоматично и просто да си повтарям отдавна научени истини без да търся новото, което Бог иска да ми каже. Това беше причината да избера да пиша по този план – предизвикателството да си припомня, че в тези истории са били замесени не приказни герои, а живи хора със стремежи, радости, проблеми и взаимоотношения подобни на нашите и да потърся Божията мъдрост точно за мен и точно за този момент.

Благодаря ви за времето, което ще отделите, за да четете и да мислите с мен върху Божието Слово.
Мая“

Очакваме ви с нетърпение! Тук или на стената ни във ФБ

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s