Съвети за живота

24.03.2016 г.
18 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: Притчи 4 глава


liakolekcia_picture18Съвети ли?! Мерси! Не ни трябват. Ние знаем всичко много добре. Какво е това: „сине мой”, какви са тия нравоучения и наставления?

Всяко ново поколение се смята за първото на света. Тия досега са само тор, в която растат цветята на младостта. Ето ни нас, умните и красивите, които ще сложат всичко на мястото му. Не искаме да си помислим даже, че тия преди нас също са били млади и са се мислили за по-умни от родителите си. И така поколение след поколение се сменят. А животът мачка всички като валяк и бързо избива от главите на самонадеяните, че са върхът на цивилизацията.

Защо не послушаме поне малко съветите на по-старите? Просто така, ако не за друго, то поне за сведение. Защо ни вбесяват думи като „поучение”, „наставление”? Нима не виждаме всеки ден как проявите на младежка самонадеяност биват наказвани жестоко от живота? Това, че имаме телефони и компютри не значи, че сме по-мъдри от родителите си. Защото те не са имали такива, но са умеели да общуват помежду си. А днес всичките чудесии на комуникационната техника се обезсмислят от простия факт, че няма какво да си кажем. За какво тогава ни са те?

Повече от всичко пази сърцето си! То е извор на живота; ако се превърне в нещо друго, и животът ще се превърне в съществуване ден за ден.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s