Домът на Моя Бог

23.03.2016 г.
17 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: Псалми 84 глава


liakolekcia_picture17Човекът, написал този псалом, копнее да живее в дома Господен. За мнозина може би това звучи ужасно. Те настръхват при мисълта, че веднъж в седмицата, в един-единствен ден, един-два от всичките нейни 168 часа могат да прекарат на това място. А този човек желае да живее там!

Защо ли домът Господен е станал така нежелан? Защо ли хората с удоволствие биха прекарали часове на други места, примерно в някое барче или в дома на приятел, но един-два часа в Божия дом им се виждат безкрайно дълги? Защо ли неделята ни се вижда така тягостна заради това, че трябва да отидем на църква? Защо ли мнозина влизат в църква (каквато и да е тя) с такова нежелание, сякаш отиват на зъболекар?

Не е забавно там, ще отговори днешният човек, свикнал да му правят шоу. Другаде е много по-интересно. И църквите си вземат бележка. Опитват се да направят да е забавно. С което пък се разминават с предназначението си. Каква заплетена история! Какво да направим, да се забавляваме или да се спасяваме?

Зависи от ценностите. Ако искаме да прекараме живота си в развлечения, има достатъчно места, където можем да идем. Ако искаме спасение, ще го намерим само в Божия дом. Има неща, които не могат да бъдат хем полезни, хем забавни. Днес хората така са се вманиачили в забавлението, че дори и погребенията превръщат в шоу. Слава на Бога, има хора, за които богослужението е по-забавно от всичко останало, дори и да не е шоу. Защото в Божия дом търсят смисъл на живота си, спасение на душите си и отговор на молитвите си.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s