Духовната тайна на Давид

20.03.2016 г.
14 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: Псалми 139 глава


liakolekcia_picture14Силата на Давид беше в постоянната му връзка с Бога. Историята с Урия и неговата жена го научи да не излиза никога от Божието присъствие. Както водолазът никога не бива да остава без въздух, така и духовният човек се задушава, когато не чувства близостта на Бога. Гледайки в себе си, Давид усещаше смесено чувство на възторг и страх – толкова мощна беше творческата сила на Създателя, дала му съществуване!

Кой съм аз – това е въпросът, който си задава всеки човек. Едни отговарят: аз съм висше животно, плод на еволюцията на видовете, началото ми се крие в едно противно блато, където се е зародила първата клетка и е бил даден стартът на развитие, продължаващо милиарди години. Щом съм такова същество, защо да не се държа като животно? След като не съм длъжник на никого за своето съществуване, защо да спазвам някакви норми? След като не дължа на никого отговорност, от какво има да се притеснявам?

Други обаче, по примера на Давид, осъзнават божествения си произход и отказват да се държат като животни. Давид имаше щастието да е живял преди Дарвин и не знаеше това за блатото. Ние днес сме в по-неизгодна позиция, защото сме учили еволюционната теория. Но сме учили и Библията и тя ни казва съвсем други неща. Който иска да вярва на Дарвин, да му вярва. Ние предпочитаме да уважаваме себе си повече и да зачитаме своя божествен произход. Защото страшно и чудно сме направени.

One thought on “Духовната тайна на Давид

  1. Цецка Стоянова каза:

    Благодаря на Господа ,така както ме е създал.Славата е за Него!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s