Искрена изповед

19.03.2016 г.
13 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: Псалм 51 глава


liakolekcia_picture13Давид трябваше да извърши нещо ужасно, за да се разрови по-дълбоко в себе си и да намери причините за деянието си. Той някак се изненада от това, че е способен на такава низост. Може би си мислеше, че е добър човек и че никога не би направил нещо подобно. Но не позна. Може би и ние храним илюзията, че сме добри. Нека не бързаме. Трябва да се случи нещо драматично, за да се уверим, че грешим. В нас дреме звярът и ако не позволим на Святия Дух да го изгони оттам, той все някога ще се пробуди.

Давид изпита непоносимо чувство на омърсеност. А не беше свикнал. На много хора им е приятно да са омърсени, да шляпат в калта и весело да се мажат. Но има хора, които не харесват това.

Чак сърцето му беше омърсено! Затова закопня за чисто сърце. Днес се сменят сърца, но никой не може да си го смени сам. Трябва да помоли опитните хирурзи. Ако сами се мъчим да сменим омърсеното сърце с чисто, няма да успеем. Бог сменя сърцата. Маха камъните от гърдите ни и слага на тяхно място меки сърца.

И още нещо му трябваше: Святият Дух. Той беше прогонен от духа на страстта. Трябваше да бъде помолен да се върне. Защото без Него Давид се усещаше много зле.

Можем да сгрешим под силата на обстоятелствата, макар че не е задължително да го правим. Но не бива да оставаме в греха. Това е непоносимо. Това е гибелно за душата.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s