Последствията

18.03.2016 г.
12 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: 2 Царе 12 глава


liakolekcia_picture12Давид си мислеше, че най-после е намерил жената на живота си и чертаеше сладки планове за бъдещето. Но настроението му се развали, когато дойде пророк Натан по Божия заповед.

Понякога ни се струва, че Бог иска да развали хубавата работа, да ни съсипе доброто настроение. Така добре сме си оплели кошницата… Намерили сме човека, открили сме печелившия бизнес, попаднали сме във веселата компания. Изведнъж всичко пропада. Защо, Господи?

Защото всичко си има последствия. Не можеш да сееш тръни, а да жънеш пшеница. Не можеш да градиш своето щастие върху нещастието на някой друг. Има кой да контролира нещата и да вкарва в пътя онези, които се държат разюздано.

Не само Давид пострада от последствията. Пострадаха още много хора. В дома на Давид всичко се обърка. Целият народ беше разколебан относно морала на своя цар. Господните врагове получиха изобилен материал за злословия.

Днешните учители полагат неимоверни усилия да накарат хората да следват страстта си и да не ги интересува нищо и никой. И успяват. Но правилото е вечно и не подлежи на промяна: каквото и да правиш, помисли за последствията.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s