Прелюбодейство и убийство

17.03.2016 г.
11 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: 2 Царе 11 глава


liakolekcia_picture11Библията е велика по много причини. Една от тях е, че тя не крие слабостите на хората, за които разказва. Дори на такива герои като Давид.

Всичко започна с това, че Давид седеше в двореца си и скучаеше. Неговите войски воюваха, а той си седеше на топло. Дяволът много обича скучаещите хора и веднага притичва до тях с някое съблазнително предложение. Когато пламне страстта, тя променя човека и го кара да прави неща, които в обичайното си състояние не би направил. Може да го доведе дотам, че да съсипе някое хубаво семейство и даже да пролее невинна кръв.

Често чуваме за някоя звезда на шоубизнеса, че намерил(а) най-после истинската си любов. Следва шумна сватба, а скоро след това – още по-шумен развод за радост на адвокатите. В наше време любовта е поставена на много високо място. Хората забравят, че Бог е любов и приемат, че любовта е бог. А дали е любов или временна страст, е много спорно. Практиката доказва второто. Случаят с Давид очертава схемата: скука – страст – прелюбодейство – убийство. До последното може и да не се стигне, но и това, че си убил едно семейство, че си отровил душите на деца, никак не е малко. Дяволът е доволен и на толкова.

„Пази себе си чист” (1 Тим.5:22). Това, което изглежда много примамливо, обикновено е само на външен вид такова. Вътре е скрита острата кукичка.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s