Божията доброта

16.03.2016 г.
10 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: Псалм 103 глава


liakolekcia_picture10Добротата може да се поражда или от глупост, или от голяма сила. Добри са тези наивни хора, които позволяват на измамниците да им измъкнат парите; които крият ключовете си под изтривалката и сами канят крадците. Добри са тези, които с овчедушието си търпят корумпирани хитреци да ги управляват.

Бог не е наивен. Не е добряк, който не познава хората и храни илюзията, че те са добри. Той познава цялото зло, което владее в умовете и сърцата ни. Добър е, защото е могъщ и може всичко. Добър е, защото е безкрайно богат и колкото повече дава, толкова повече Му остава. Затова Давид Го благославя с цялата си душа.

Много хора гледат на Бога като на наивник, когото могат да измамят някак. Вземат нещо от Него и бягат. Дребни джебчии, доволни от това, че са измъкнали някоя стотинка от Божията съкровищница. Те ще бъдат разобличени един ден. Но голямата им загуба е другаде: в това, че вместо да се къпят в блага, вместо да бъдат богати синове и дъщери на Господаря, се задоволяват с кокошкарски набези и се мислят за много хитри. Не знаят, че Бог ги гледа с усмивка и им позволява да вземат от Неговото. Мислят си, горките, че са обрали Бога!

Бъди син или дъщеря на Всемогъщия! Той е добър към теб. Всичко ще ти даде. Не се задоволявай само с трохите от Неговата трапеза. Хлябът, който Той е дал, е за теб.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s