Божието обещание

15.03.2016 г.
9 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: 1 Летописи 17 глава


liakolekcia_picture9Вече имаме алергия от думата обещание. Кой ли не се изреди да ни обещава нещо, особено щом се зададат избори! Рекламите ни обещават незабавно изцеление, огромни печалби и изгодни покупки.

Божието обещание е нещо друго. Бог няма да се явява на избори, за да печели симпатизанти с обещания. Не е собственик на верига магазини, че да си търси верни клиенти. Когато дава нещо, го дава така, че дори да не разберем, че е от Него. На Божията вярност дължим всяка глътка въздух, всеки слънчев лъч, всяка капка дъжд.

Случаят с Давид ни дава пример за това какво става, когато ние обещаем нещо. Царят обеща да съгради дом за Господа. Копнееше да започне работа колкото може по-скоро. Бог с благодарност прие неговия ентусиазъм, но имаше други планове. Но заради готовността на Давид му се реваншира, като му обеща да му съгради дом.

Не можем да направим никаква услуга на Бога. Той няма нужда от нашата помощ. Но ако обещаем да направим нещо за Него, Той ще ни отговори с благословение. Ако вашето детенце ви поиска десет лева да ви купи подарък за рождения ден, вие не печелите нищо от финансова гледна точка. Но този подарък ще ви бъде безкрайно мил и приятен. Всичко, което даваме на Бога, е всъщност Негово. Но Той се радва на това и ни отговаря с много по-скъп подарък.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s