Възходи и падения

13.03.2016 г.
7 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: Псалм 27 глава


liakolekcia_picture6Кои са повече, възходите или паденията?

Които и да са, едно е важно: да не се плашим. Давид ни насърчава да бъдем смели. Неговият живот не се развиваше много леко. Много хора се опълчваха против него. Собственият му син събра заговорници и се опита да го смъкне от трона. Майка му и баща му го оставиха. Лъжливи свидетели го обвиняваха във всевъзможни грехове. Неприятелите му бяха толкова много, че го обкръжаваха отвсякъде. На цялото това войнство той противопостави своя единствен съюзник: Господ на силите.

Ние се разколебаваме, когато ни се натрупат много врагове. Започваме да се питаме дали нещо не сме сбъркали, дали те не са прави. Нали са ни учили, че мнозинството не греши.

Да, важно е какво мислят хората. Колкото и да повтаряме, че не ни интересуват, не сме искрени. Интересуват ни и още как. Но не бива да забравяме, че мнозинството не означава истина. Истината има малко поклонници. Лъжата е лесна за поглъщане и публиката я лапа охотно, както лапа чалгата. Истината е в дома Господен, където Давид иска да живее. А когато живееш в храм, няма как да не бъдеш повлиян от святостта му. И няма как да не се усещаш сигурен, въпреки трусовете отвън, въпреки капризите на множеството и промените в настроенията му.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s