Уроци на открито

11.03.2016 г.
5 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: Псалм 19 глава


liakolekcia_picture5Този прекрасен псалом се разделя на две части.

В първата звучи един величествен химн за порядъка на небесата. Огромните небесни тела се покоряват на волята на Твореца, следват своя предначертан път и не си позволяват никакво своеволие. Това създава удивителна хармония, която изпълва всяко сърце с възхищение. Изследователите могат с точност да предскажат астрономическите събития с векове напред.

Във втората слизаме на земята. Тук владее хаосът. Човекът е единственото творение, което си позволява своеволието да нарушава Божия закон и да следва своите собствени пътища. Невероятна бъркотия е навсякъде. Нищо не може да се предвиди, никаква сигурност няма за бъдещето.

Законът Господен има за цел да въведе ред сред хората. Да им напомни, че те трябва да следват Божията воля, ако искат животът им да не е повече такъв убийствен хаос. Но кой Го слуша?

Кой съзнава своите прегрешения? Съзнаваме ли, че цялото безредие, обърканост, безпътица произлизат от нарушаването на Божия закон? Храним ли илюзията, че ако се въведе малко ред, нещата ще бъдат по-поносими? Няма да бъдат, докато не решим да спазваме онова, което Бог ни съветва. Само Той може да се справи с хаоса в живота ни.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s