Убиецът на великана

10.03.2016 г.
4 ден от плана „Златната ера“
библейски текст: 1 Царе 17 глава


liakolekcia_picture4Страшен на вид беше този Голиат! Облечен в толкова много желязо и мед, истинска радост за любителите на черните и цветните метали. Имаше и шлем на главата, но тук беше направил един важен пропуск: челото му не беше защитено. И Давид го улучи точно там.

Проблемът на гигантите е в челата. Това им е Ахилесовата пета. Иначе имат здрави скелети, огромни мускули. Но откъм главите никакви ги няма.

Трябва да си пазим главите! Когато си обличаме доспехите, да не забравяме „шлема на спасението” (Еф.6:17). Дяволът е добър снайперист и ако види незащитено място, ще ни улучи там. Той си е взел бележка от случая с Давид и Голиат и е разбрал къде да се цели. Каквито и гиганти да сме иначе, каквито и брони да си обличаме, каквито и мускули да правим, нека не забравяме, че най-уязвимото място е главата. Колкото по-високи стават челата ни, толкова по-добре трябва да нахлупваме шлемовете. Колкото повече четем и развиваме познанието, толкова по-дразнещи ставаме за нашия враг. Умственото християнство е много впечатляващо, но то не е достатъчно за изграждане на хармонична личност. В един филм за героя се казваше, че има два мозъка, но половин сърце. Ум колкото щеш, информация в изобилие, познания във всички области – но празни сърца; сякаш някой ги е ударил с камък в челото и са забравили да бъдат хора. Пазете си главите от това, което дяволът хвърля. Ще ги напълни с камъни.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s