Необичаен водач

26.02.2016 г.
16 ден от плана „Зараждането на една нация“
библейски текст: Съдии 6 глава


liakolekcia_picture16Всеки един от нас среща трудности в различни сфери на живота. Има трудности в държавата, в работата, в църквата и т.н. В такива моменти очакваме някой да се намеси, да излезе напред и да реши проблема. В повечето случаи сме с нагласата, че това ще бъде някой друг. Някой по-висш в обществото, някой по-образован, с повече опит, някой от служителите в църквата, някой „по-духовен“… В различните ситуации обаче Бог използва различни хора и понякога иска да използва нас. Той знае какъв потенциал е вложил в нас. Ние обаче често се чувстваме малки и недостойни. Бог може да използва всеки. Той не гледа на лице, на дипломи и квалификации, на санове и чинове, Бог гледа сърцето на човека.

В едно трудно време за израилтяните Бог проговори на един обикновен земеделец – млад мъж, на име Гидеон. Призова го да Му служи и да поведе Неговия народ в борба за свобода. Гидеон не се смяташе за достатъчно силен и достоен. Според неговите думи, той произхождаше от най-долното между семействата от рода на Манасия, а самият той беше най-малкия син. Но Господ избра него, защото знаеше за горещото желание на младия мъж да Му служи.

Понякога и ние се чувтваме неуверени и недостойни да застанем на предната линия. Бог обаче познава по-добре от нас потенциала ни. Трябва да Му се доверим и да Му позволим да ни помогне да разгърнем способностите си. Ако Бог ни призовава да Му служим или да направим нещо непосилно за нас, нека Му повярваме. Той ще бъде с нас, както беше с Гидеон, и ще ни помогне да успеем в това начинание. Вярвам, че Бог иска от нас просто да бъдем смели, да откликнем на Неговия призив и да Му се доверим.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s