Законови дела

16.02.2016 г.
6 ден от плана „Зараждането на една нация“
библейски текст: Левит 26 глава


liakolekcia_picture6Замисляли сте се какво би било, ако Бог беше срещу нас? Кой може да устои на силата на Всемогъщия? Къде можем да се скрием от присъствието Му? Ако поиска, Бог може да ни унищожи само с една дума. Щастлив съм обаче, че нашият Господ е милостив и че преди всичко „Бог е любов“. Но нашите грехове и неспазването на Божиите повеления са мерзост пред Господа. Той се гнуси от греха, но обича човека, когото е създал.

Бог винаги ни дава втори шанс. Готов е да ни прости и да ни приеме обратно, стига ние да осъзнаем греха си и да поискаме прошка. Това означава да се разкаем истински и да се обърнем от неправилните си пътища.

Понякога Бог нарочно допуска трудни моменти в живота ни, за ни накара да се обърнем към Него. Опитва се да привлече вниманието ни, защото ни обича и иска да ни помогне. Въпросът е дали ние сме готови да се обърнем към Него и да го оставим да поеме контрол над живота ни. Бог се опитва да ни покаже, че далеч от Него няма нищо добро за нас и че без Него животът ни би бил пуст и празен.

Исус каза: „Ето стоя на вратата и хлопам; ако чуе някой гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене.“(Откр. 3:20). Заради огромната Си милост и любов към нас Бог ни дава още един шанс и ни напомня да се обърнем към Него, за да ни прости. Той стои на врата и хлопа, решението дали да отворим е наше.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s