Мечтата умира

15.02.2016 г.
5 ден от плана „Зараждането на една нация“
библейски текст: Изход 32 глава


liakolekcia_picture5Колко дълго сме готови да чакаме, за да получим нещо? Влизаме в магазина, виждаме че има опашка и решаваме да отидем до съседния, за да не чакаме. Попадаме на интересен пост във Facebook и с един клик го отваряме. Имаме въпрос – грабваме смартфона, отваряме Google и получаваме отговора мигновено. Искаме подарък и то веднага, не можем да чакаме да отворят магазините на сутринта – поръчваме го от Amazon или друг сайт и той „долита“ до нас. Живеем в изключително забързан свят, в който всичко се променя с бясна скорост. Изнервяме се, когато трябва да чакаме дори 2-3 минутки, все едно от това зависи живота ни. А понякога Господ иска от нас само малко търпение. И на точното време Той ни подарява повече от мечтаното.

Търпение липсваше и на еврейския народ. Само месец след като Господ ги изведе от Египет с множество чудеса и разтвори пред тях Червеното море, след като им даваше небесна храна всеки ден в пустинята, след като чуха гласа Му и видяха величието Му… те Му обърнаха гръб и си направиха златен идол. Докато Бог 40 дни разговаряше с Моисей на планината, в подножието й хората решиха, че чакат твърде дълго и е време да вземат нещата в свои ръце. Издигнаха си златен идол и казаха: „това са боговете, които ни изведоха от Египет“. За малко повече от месец забравиха и Бог, и обещанието Му. Всъщност, не им достигна съвсем малко търпение, за да видят изпълнението на мечтата си.

Ние готови ли сме да чакаме с търпение Божия отговор на молитвата ни? Готови ли сме да видим изпълнението на Божиите обещания на Неговото време? Или по-скоро изгубваме търпение и вземаме нещата в свои ръце? Довери се днес на Господа и остави контрола в Неговите ръце. Той не е забравил обещанията Си и е приготвил вече отговор за теб.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s