Десетте язви

12.02.2016 г.
2 ден от плана „Зараждането на една нация“
библейски текст: Изход 10 глава


12.02Днес всеки е чувал за великите чудеса и язвите, които Бог извърши в Египет преди толкова много векове. Има множество филми посветени на тези събития. Замисляме ли се обаче, защо Бог извърши всичко това?

Напоследък откривам колко велики са Божиите дела – те нямат само една цел, а обикновено водят до различни последици и засягат много хора. Господ показа своето могъщество над Египет, наказвайки ги за тяхното идолопоклонство и показвайки им, че има само един Бог, владетел на небето и земята. В същото време Господ използваше тези чудеса, за да покаже на целия тогавашен (а и сегашен) свят колко велик и мощен Бог е Той. Слухът за Бога на евреите се разнесе по цялата земя и всички трепереха пред името Му.

Едновременно с това Бог привлече вниманието на Своя народ към Себе Си и им напомни за силата Си. Господ разтърси и преобърна целия им живот и им показа, че Той е жив и реален Бог, Който върши чудеса.

Днес имаме ли нужда от напомняне, че Бог е съществува? Необходимо ли е Той да разтърси живота ни или да извърши нещо велико, за да привлече вниманието ни към Себе Си? Нека не чакаме, а сами да се обърнем към Бог и да го потърсим в молитва: „Господи, Боже наш, зная че си жив и реален. Ела сега и изпълни живота ми и ми помогни да преборя съмнението и греха. Ела, Господи, и живей в мен днес!“

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s