Време за действие

11.02.2016 г.
1 ден от плана „Зараждането на една нация“
библейски текст: Изход 3, 4 глава


11.02Беше ден като всеки друг през този сезон. Един овчар пасеше стадото на тъста си и търсеше добро пасище за овцете. Изведнъж видя нещо необичайно. Видя как един храст гори, но не изгаря. Приближи се и чу Господният глас, Който го повика по име: „Моисее, Моисее!“

Не очакваме ли и ние Бог да ни повика по име? Колко пъти Го молим да ни говори, да ни разкрие Своя план за живота ни? И какво правим, когато това се случи? Как отговаряме на Бог, ако Той ни изненада и проговори когато не очакваме? В момент, в който сме „уредили“ живота си и се чувстваме комфортно? Бог каза на Моисей: „ще те изпратя при Фараона, за да изведеш народа Ми.“ (Изход 3:10) А Моисей, вместо да приеме веднага с радост призива от Господ, започна да спори с Него: „Кой съм аз, че да отида?“; „Какво да им кажа?“; „Ами ако не повярват?“; „Ама аз не съм красноречив“.

Как реагираме ние, когато получим призив от Бог? Спорим ли с Господ, когато Неговата воля не съвпада с нашата? Когато Неговият план е по-различен от това, което пише в календара ни? Готови ли сме да Му се доверим или започваме да си търсим оправдания?

Днес те насърчавам да отделиш няколко минутки да се помолиш на Бог и да поискаш да чуеш гласа Му, да потърсиш волята Му за живота ти. Не се притеснявай да приемеш призива Му. Довери Му се. На всички оправдания на Моисей, Бог отговори: „Аз непременно ще бъда с теб.“ Ако Създателят на цялата земя е с нас и ни изпраща на мисия, нима няма да успеем?

Приготви се за действие!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s