Зад кулисите

30.01.2016 г.
13 ден от плана „Заговорът е разкрит“
библейски текст: Битие 41 глава


liakolekcia_picture13 

„Можем ли да намерим човек, като тоя, в когото има Божия Дух?”

Йосиф премина през долината на изпитанието, гонението и смъртната сянка. През всичкото това време, той не направи никакъв компромис. Остана все така категоричен в онова, което Господ му откриваше и говореше. В това време на изграждане Бог разви и дарбата му да тълкува сънища. Затова и когато Фараонът беше в тревожност за онова, което беше сънувал, Йосиф беше изпратен при него и, разбира се, веднага му разтълкува съня. Бог предупреждаваше владетеля на най-голямата по това време империя за глада, който щеше да дойде по земята.

Но има още нещо. Йосиф, освен свръхестествена дарба за тълкуване на сънища, имаше и мъдрост. Божият човек знаеше, че онова, което Бог е казал, ще се случи, но знаеше също, че има начин да се реагира на бедствието, което щеше да залее земята на Египет.

В живота ни се случват всякакви неща. Земята не е раят. Ние сме подвластни на бедствия, болести, трудности и всякакви проблеми. Но Бог в специалната Си грижа и промисъл ни е създал с умствени, физически и социални възможности, вложил е сила и мъдрост в нас чрез Духа Си, за да управляваме живота си мъдро и успешно. Още в Едемската градина ни е създал да управляваме и владеем над животните и земята. Ние имаме необходимото, за да се справяме с предизвикателствата, като планираме мъдро и далновидно.

Боже, благодаря Ти, че си ни направил способни да се справим с живота, в който Си ни поставил. Моля Тте, давай ни необходимата мъдрост, за да работим и планираме нещата, които зависят от нас, без да се отчайваме, а да се трудим така все едно че ще живеем хиляда години. Но да сме Ти послушни и да Те очакваме така, все едно ще дойдеш да ни вземеш още утре!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s