Семейни битки

29.01.2016 г.
12 ден от плана „Заговорът е разкрит“
библейски текст: Битие 37 глава


 liakolekcia_picture12

„Братята му се разгневиха, а баща му запомни тези думи.”

Вероятно всеки от нас е попадал в семейни войни. Ролята и позицията ни може да е била различна, но усещането за напрежение, болка и отхвърляне винаги присъства.

Понякога ние съдим за хората и за техния път по поведението и думите им. Познавам хора, които по разни причини се държат и разговарят директно и не особено деликатно. Това разбира се създава известен дискомфорт и напрежение, но ако съм честна, нещата които казват много често са истина.

Яков се ядоса на Йосиф, защото сънищата, които той разказа доста директно, предизвикаха напрежение между братята. Самият Яков винаги е знаел как да лавира и да бъде дипломатичен, за разлика от любимия си син Йосиф, който не само в тази ситуация, но винаги обичаше да изрича истината, дори когато това можеше да злепостави братята му.

Яков се ядоса на начина, по който Йосиф се държеше, но не и на думите, които изричаше, защото разпозна Божия пръст в онова, което „сина на старостта му” изричаше.

Божиите думи понякога звучат неприемливо, звучат извън човешките ни норми и разбирания, не се вписват в нашите стандарти и традиции. ТОВА НЕ ОЗНАЧАВА, че не са истинни, че не трябва да ги приемем и да ПРЕКРОИМ разбиранията и традициите си според Неговото Слово! Защото онова, което Бог е казал, то ще стане, дано да сме част от плана Му и да сме готови да оставим съображенията си, заради Божията дума.

Всемогъщи Боже, Ти Който владееш и видимия и невидимия свят, Си съвършен и безгрешен. Моля Те, имай милост към нас, защото знаеш, че сме плът. Трудно чуваме и разбираме Словото Ти. Давай ни мъдрост и прозрение от Святия Ти Дух, за да разпознаваме времената и Словото ти!

Реклами

One thought on “Семейни битки

  1. Mata Simeonova каза:

    Prevashodno. Pravi ste.Obitsam direktnite rasgovori-Vacheto govorene da bade da da i ne ne, a kakvoto e povetse ot tova e ot lukavija.No vsjako dete trjabva da se isprosi ot Gospoda – na kolene!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s