Последен изпит

26.01.2016 г.
9 ден от плана „Заговорът е разкрит“
библейски текст: Битие 22 глава


 liakolekcia_picture9

„И Авраам наименува това място Eеова-Ире; и според това се казва и до днес: На хълма Господ ще промисли.”

Това не е единственото място в Библията, в което се подчертава, че Бог има отношение към живота и събитията около нас. Живеем в обкръжение на агресивност и вероятността да попаднем в опасност е голяма. Затова и се молим за Божията защита и закрила.

Но тук нещата са различни. Бог е този, Който поставя Авраам в изпитание на любовта му към Него… Не познавам човек, който би могъл да пожертва детето си, за каквато и да е кауза. Но това, което повече ме изумява е, че Авраам постави сина си на жертвеника и беше готов да извърши убийство.

Понякога Бог използва твърде нестандартни начини, за да ни научи на нещо. В тези моменти няма логично обяснение на онова, което преживяваме. Всичко изглежда така, все едно Бог ни е изоставил или ни наказва. А всъщност Той изработва близко общуване с нас, като ни показва една друга перспектива на приближаването и ходенето ни с Него.

Скъпи Господи, аз вярвам в Твоята любов и грижа към мен! От любов Ти изпрати Сина Си, за да плати за моите грехове и да ми даде вечен живот. Моля Те, помогни ми във време на изпитание, болка и объркване да не забравям жертвата Ти на кръста и ми дай сила, за да Ти бъда вярна, както и Ти остана верен на Своя Отец!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s