Изпратена от Бога катастрофа

25.01.2016 г.
8 ден от плана „Заговорът е разкрит“
библейски текст: Битие 19 глава


 liakolekcia_picture8

„Да не погледнеш назад, нито да се спреш в цялата тази околност. Бягай на планината, за да не погинеш.“

Планината е високо и не толкова забавно място, но така се изкачваш нависоко. Отделяш се от шума и мръсния въздух, виждаш по-добре и по-надалеч. Затова и планината е преобраз на отделянето от света и приближаването до Бога.

Лот вярваше в Бога, но обичаше лесните успехи. Избра си плодородната, макар и не особено подходяща за живеене долина. Компромисите и желанието за лавиране не му бяха чужди. Сърцето му страдаше от греха на големия град, но дори и в момента на опасност от катастрофално бедствие, планината му се видя твърде неприемлива възможност и отново направи компромис, като избра близкия малък град Сигур.

Много често и ние сме изправени пред подобна дилема. Вярваме, че Бог знае всичко и иска да ни даде добро, но когато ни предложи нещо, което не е според удобството и личното ни разбиране за успех, започваме да търсим компромисно решение, с което да послушаме Бога, но и да угодим на себе си! В този случай, неизменно достигаме до греха, който намира път до сърцето ни и заплашва да ни убие!

Катастрофите в живота ни понякога имат ролята да ни изведат от мястото на греха и да ни закарат на планината, по-близо до Бога и по-далеч от суетата на съблазните.

Господи, благодаря Ти за онези моменти на трудност и изпитание, в които ме учиш на Твоите пътеки и правила. Благодаря Ти, че не ме оставяш да загина в самодоволното ми живеене в суета и гордост, но ме водиш и приближаваш до Себе Си! Моля Те, помогни ми да имам духовно отворени очи за опасностите и съблазните, за да ги избягвам, въпреки блясъка и външната им привлекателност, за да се наслаждавам в истината и правдата Ти.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s