Заветът

24.01.2016 г.
7 ден от плана „Заговорът е разкрит“
библейски текст: Битие 15 глава


liakolekcia_picture7

„Господи Боже, по какво да позная, че ще я наследя“

Има моменти, когато чуваме Божия глас, но онова, което Той ни казва е толкова голямо, страшно и невъзможно, че човешката ни рационална природа задава въпроса: „Господи Боже, по какво да позная, че това ще стане?” Ако си мислиш, че си единственият, който задава подобни въпроси, прочети още веднъж Битие 15 глава и чуй как Авраам съвсем логично пита Бог как да знае, че онова, което Той му казва ще се случи.

И тогава Бог прави нещо знаменателно, подпечатва думите Си в свръхестествен договор, непобиращ се в човешките ни представи. ЗАВЕТ, подпечатан с кръв и огън! Божиите завети са неотменими и вечни от Негова страна. Той гарантира изпълнението и коректността с вечната Си вярност и съвършенство.

Дали обаче аз ще приема Божия завет, дали ще го повярвам и последвам със сърцето си, това зависи от мен. Всеки завет се подпечатва с кръв и огън, и има две страни. Исус Христос подпечата завета със собствената Си кръв и ни изпрати огъня на Святия Дух, Третото Лице на Бога. Ако повярваш, това ще ти се счете за правда и спасение.

Скъпи Господи Исусе, вярвам в Теб и жертвата Ти на кръста! Искам да направя завет с Теб. Покайвам се и Те моля да ми простиш греховете. Помогни ми да бъда Твое дете, което да ходи в правилата на Твоите думи и да имам изобилен живот, заради пролятата Ти кръв на кръста! Благодаря Ти! Амин.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s