Под водата

22.01.2016 г.
5 ден от плана „Заговорът е разкрит“
библейски текст: Битие 7 глава


liakolekcia_picture5 „Останаха само Ной и онези, които бяха с него в ковчега“

Вали, вали, вали… не дъжд, а потоп! 40 дни вали без да спре, водите по земята се надигат. До този момент, според учените антрополози, дъжд на земята не е имало, а и да е имало някакво валене, по-скоро е приличало на роса, която се е сипела като освежаващо пръскане.

Всъщност, дори и днес, когато вали 2-3 дни без прекъсване, започваме да се изнервяме, да се вслушваме в прогнозите и да чакаме… дъгата.

Чудя се колко близко е било общуването между Бог и Ной, за да може той да строи кораб за нещо, което дори не е виждал. А след това да попадне в бедствие, за чиято разрушителна сила днешните учени все още не успяват да дадат достатъчно ясни параметри.

40 дни вали и още 150 дни водите попиват в земята, оттичат  се по планините, превръщат се в пълноводни реки, бързи ручеи, езера и мочурища. Или казано на съвременен език – водна реформа на Земята.

Отче небесни, благодаря Ти за чудната дъга и верността на завета Ти! Моля Те, помогни да бъда послушна и да Ти се доверя, когато водите на изпитанието надвишат дори и планините. Научи ме да гледам на думите Ти в моменти на трудност и да се уповавам на Словото Ти, когато ситуацията изглежда твърде обезсърчителна. Защото вярвам, че Ти си верният, силният и мощен Бог, Който знае как да избавя и спасява!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s