Един бляскав момент

19.01.2016 г.
2 ден от плана „Заговорът е разкрит“
библейски текст: Битие 2 глава


liakolekcia_picture2 „И не се намери за човека подходящ помощник…“

Едни от най-непреодолимите проблеми днес са свързани с ИЗОЛАЦИЯТА!

Всеки мисли само за себе си! Търси най-доброто, най-изгодното за себе си. Възпитаваме децата си как да съхраняват, да пазят, да реализират и да презентират… СЕБЕ СИ! А всъщност тук Словото ни казва, че НЕ Е ДОБРЕ ЗА ЧОВЕКА ДА БЪДЕ САМ! Човекът е човек само, ако до него има друг човек. Себеподобен, в който може да се огледа, да се разпознае като индивид и да сподели своята ЧОВЕШКА същност.

Вероятно Бог би могъл да създаде и робот, който да помага на човека в копаенето, готвенето, чистенето или вършенето на някаква интелектуална дейност. Но НЕ! ТОЙ СЪЗДАДЕ ЧОВЕК, „мъжки и женски пол ги създаде“, две половини – мъж и жена, за да споделят, общуват, обичат и продължават живота в пълнотата на ЕДНО-то чрез ЛЮБОВТА!

Отче Святи, моля Те, помогни ми да открия благословението на Твоя замисъл да бъда помощник за съпруга ми, подкрепа за приятелката ми, насърчител и спомагателна ръка за нуждаещия се! Ти Си ме създал с чувства, емоции и дарби, за да мога не просто да реализирам себе си, а да допълвам и помагам на другия човек до мен. Само тогава ще бъда удовлетворена и щастлива, осъществила истинската си природа и същност – ДА ОБИЧАМ СЕБЕПОДОБНИЯ СИ!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s