Божията сила

17.12.2015 г.
17 ден от плана „30 дни с Псалми“
библейски текст: Псалм 68, 93, 135


11Когато съм около деца, особено по-мънички, ми е много забавно да ги гледам как вилнеят. Дълго след като съм се уморила да ги следя с поглед как търчат наоколо и ушите ми са изтръпнали от оглушителния шум, те продължават без никакви следи от умора. Често чувам някой да каже: „Толкова много енергия, ако можех да я уловя и да я използвам, сигурно сметката за тока щеше да падне!”

Около теб има най-различни сили. Някои са по-големи, други са по-малки. Някои са толкова могъщи, че неизбежно се съобразяваш с тях и не можеш да им се противопоставиш. Приложени в живота ти, те го тласкат в различни посоки, поставят и променят границите около него, а ти се опитваш да вървиш напред, подтиквана или възпрепятствана от тях.

Колко добре е, че Божията сила, която е над всичко и не може да бъде спряна, е безспирно и неуморно впрегната за създаването, развитието и опазването на всичко прекрасно и добро. Неговата сила ще те насочва в правилната посока. Неговата сила ще те пази от зло. Неговата сила ще става твоя винаги, когато се облегнеш на Него.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s