Ездра се застъпва за хората

15.11.2015 г.
7 ден от плана „14 дни с молитвите от Библията“
библейски текст: 2 Летописи 20 глава


11 Неспособността на евреите да се отделят от грешните народи около тях ги доведе до идолопоклонство и безнравственост, което в крайна сметка стана причина за тяхното поробване и изгнание. Когато Ездра дойде в Йерусалим, откри, че свещеници, левити и някои по-видни хора от обществото, бяха сключили брак с жени, които се кланяха на други богове и следваха омразни и нечисти пред Божиите очи езически обичаи.

Изпълненият с мъка отговор на Ездра и неговата молитва са пример за загриженост и тревога. Всеки истински служител на Бога трябва да реагира, когато вижда своите братя по вяра да се отклоняват към нечестиви пътища. Ездра е ужасен, засрамен и дълбоко наскърбен заради делата на своите сънародници, като поставя и себе си в числото на съгрешилите: „нашите беззакония“ и „нашите лоши дела”. Виждаме контраста, който Ездра прави между греха и Божията святост и правда. Пред лицето на Тази Святост, той няма искания, не отправя прошения, а само една дълбока и искрена изповед от името на своите хора. Ездра завършва тази молитва с издигане на Божията правда. Удивителна молитва, която ни показва силата на застъпничеството пред Бога.

Молитва: Боже, помогни ни да живеем според стандартите на Твоето Слово и любов! Помогни ни да се застъпваме с любов за хората около нас, а не да обсъждаме и осъждаме грешките им!


 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s