Соломон посвещава храма

13.11.2015 г.
5 ден от плана „14 дни с молитвите от Библията“
библейски текст: 3 Царе 8 глава


Untitled-1 copyТази глава отразява кулминационен момент за всички евреи – пренасянето на ковчега на завета в храма. Точно в този върхов момент е отразена и най-дългата молитва в Библията – Соломоновата молитва за посвещение. Впечатляващо е смирението на сърцето му, въпреки великолепието и величието, което има най-успешния цар на своето време. Коленичил с вдигнати ръце към небето, Соломон отправя молитва за благословение към Небесния Цар на Царете.

В първите стихове от молитвата, Соломон изказва истината, че земята не може да побере Величието на Бога. Най-мъдрият цар много ясно разграничава символите на Божието присъствие от Самия Бог. След което отправя една много конкретна молитва за милост в различни ситуации от живота на Божиите хора: нарушение на Божия закон, лични грехове, поражения в битка, при суша и глад, благосклонност към чужденците, за битките на Израел против неприятелите и накрая за моментите, когато Божия народ попадне в плен.

Соломон започва царуването си с осъзнаването, че се нуждае от Бог. Ние също се нуждаем ежедневно от Господа, от Неговото присъствие, от Словото Му и най-вече от това да Го познаваме повече.

Молитва: Боже, посвещаваме се в служба на Теб. Помогни ни да извървим пътя и да опазим вярата си!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s