Небесни избори

28.10.2015 г.
28 ден от плана „31 дни с Притчи“
библейски текст: Притчи 28 глава


28Темата за изборите в страната ни силно отеква в 28 глава на Притчи. Да можеше някой да я прочете на новите управници…

„В размирна страна има много управници, но разбран и разумен човек може да запази порядък. Когато тържествуват праведните, има голяма слава, а когато се въздигнат нечестивите, човек се крие. Нечестив управител над беден народ е като ревящ лъв и стръвна мечка. Верният човек ще има много благословения, а който бърза да се обогати, не ще остане ненаказан.“

Колко е хубаво, че на Небето няма да има избори за управници. Там е ясно Кой управлява и то с правда и истина. Ние, Неговите деца ще имаме обиталища и всичко, от което се нуждаем, заедно с удовлетворяващи занимания – хваление, поклонение, разходки по златни улици или до реката на Живота… Всъщност никой не знае с какво точно ще се занимаваме, дори на ум не може да ни дойде, защото… никога не сме виждали нещо подобно!

Нашият свят е съсипан от греха и пред очите ни несправедливостите, болестите, бедствията ограбват живота. Избираме си управници, за да сложат ред, но те са само хора с ограничени възможности. Единствено тези, които имат страх от Бога и вяра в Него, могат да допринесат за благоденствието ни, защото носят мира в себе си: „Човек от доброто си съкровище изважда добри неща“. Постепенно Божието царство, от сърцето на такъв човек, завладява територии в други сърца и умове. „Верният човек ще има много благословения“. Благословенията на Божия човек се умножават, защото той ги споделя щедро, без да се скъпи. Даром е получил, даром дава.

Ако познаваш такива политици, кметове, общински съветници или поне знаеш кои са Божии хора, подкрепи ги! Благославяй ги в молитва към Бога – тях и семействата им! Нека смелостта им за разширяване на Божието царство да расте с всеки ден: „Праведните са смели като млад лъв“!

МОЛИТВА: Отче, благодарим Ти, че невидимо, но сигурно разширяваш Своето царство между нас! Молим Те да благословиш всеки Свой мъж или жена, които си поставил на управленска позиция, да им дадеш Своята мъдрост, за да вървят напред с Твоя авторитет. Да разшириш пределите им и ръката Ти да бъде над тях и да ги пази от зло, за да нямат скръб.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s