Прелюбодейство

5.10.2015 г.
5 ден от плана „31 дни с Притчи“
библейски текст: Притчи 5 глава


Сексът е чудесен подарък от Бога за нас, хората! Носи радост, удоволствие и удовлетворение. Свързва. Сближава. Защитава.

Сексът е добро нещо, но само когато се случва в твоето собствено семейство – един мъж и една жена, свързани в брак.

Жаждата за сексуално удоволствие съзнателно се събужда и подхранва от света около нас – подхранвана от рекламите, тази жажда подтиква умовете ни да се занимават, забавляват, заиграват с мисли за… прелюбодейство. Независимо дали ни продават коли, козметика или домакински уреди, сексуалното послание е заложено в рекламите и дори вече не ни дразни. Свикнали сме. Знаем, че „сексът продава“.

А Соломон отново ни говори за път:

„Ако не проумееш пътя на живота…“ (ако не изпълваш ума си с Пътя, ако не размишляваш за Него, ако не предаваш ума си на Него), тогава си уязвим и криволичещите пътеки на чуждите удоволствия ще те водят в неясна посока…

Истината е, че „най-важният сексуален орган е мозъкът“. В него е скрита „командната зала“ за всички процеси в тялото ни, които осъществяват секса. С каквото насищаш ума си, с това изпълваш живота си.

Кой е изворът на твоето удоволствие? Твоят съпруг/съпруга или фантазията за някой друг/друга? „Сине мой/дъще моя, защо да се възхищаваш на чужда жена/чужд мъж?“ Какво може да ти даде той/тя, което не получаваш от твоя мъж/жена? И защо не се фокусираш върху своя брак, за да го получиш там, заедно с благословение и радост? Молил ли си се някога на Бога за по-добър секс в брака ти? А познаваш ли някой по-голям специалист по секса от Този, Който го е създал?!

Добрият избор има добри последствия! „Защото пътищата на човека са пред очите на Господа“ и Той е приготвил прекрасни подаръци за нас, децата Му, които избираме Пътя на Живота.

МОЛИТВА: Татко, благодаря ти за подаръка на секса! Помогни ми да го използвам по добрия начин, за да носи радост на мен и на съпруга ми!

55

Реклами

One thought on “Прелюбодейство

  1. емил каза:

    темата за секса в семейството е много важна за всеки християнин. за съжаление в повечето църкви тази тема е табу не се говори и разисква от вярващите и ръководителите. в църквата на семействата ни не се говори и обяснява за правилните стъпки и действия за по добър сексуален живот. всички го правим в семейството си с паркньора си. за съжаление по темата за секса в живота на християнското семейство много от нас не знаем много. мисля че трябва повече да се говори по темата и се дават правилните съвети и поучения. благодаря на списание ЛИЯ за темата и препоръката ми е повече да се пише за секса в семейството на християнина в списанието може да се помисли за рубрика в ЛИЯ.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s